Foto: Tv4

Leilas kärleksmums


30 min

Kärleksmums, en älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos - kallas även för snoddas eller mockarutor. Baka kärleksmums i långpanna och skär i stora rutor.

Leila bakar »

Kärleksmums, 1 plåt:

  • 5 st ekologiska ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao av god kvalitet
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g mjölkchoklad eller mörk kvalitetschoklad

Glasyr och garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk kvalitetschoklad (70%)
  • 2 dl kokosflingor till garnering
  1. Leilas kärleksmums
    Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
  8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
  9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
  10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  11. Strö över kokos och skär i rutor. Njut av dina nybakade kärleksmums!

Annons:

Liknande recept

  •  13 ingr

Mormors chokladkaka

av Anders Levén
  •  50 min
  •  14 ingr

Kärleksmums

av Malin Landqvist
  •  14 ingr

Choco Chip Müsli Bars

av Leila Lindholm
  •  1h
  •  7 ingr
  •  23 ingr

Systrarna Eisenmans jordnötsrutor

av Lisa och Monica Eisenman
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  20 ingr

Banana chocolate muffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  12 ingr