Chokladcupcakes


35 min

  • 150 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
  4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Annons:

Liknande recept

Banana chocolate muffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  12 ingr
  •  40 min
  •  15 ingr

Smore’s whoopies

av Leila Lindholm
  •  13 ingr

Kladdkaka, Leilas recept

av Leila Lindholm
  •  11 ingr

Naked cake

av Sandra Boart
  •  14 ingr
  •  20 ingr

Leilas pollymuffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  11 ingr

Leilas hi-hat cupcakes

av Leila Lindholm
  •  17 ingr