Leilas underbara mazarintårta

koket.se
Leilas underbara mazarintårta
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas underbara mazarintårta

9 ingredienser

40 min

En härlig tårta på mandelbotten som garneras med grädde och massor av färska bär!

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

  • 150 g smör, mjukt
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • smör, till formen
  • mandelspån, till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l färska bär, till garnering
  • florsocker, att pudra på kakan vid servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
  4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
  5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
  6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.