Foto: TV4
Spela video

Leilas underbara mazarintårta


40 min

En härlig tårta som garneras med grädde och massor av färska bär!

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 3  ekologiska ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  •   smör till formen
  •   madelspån till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l färska bär till garnering
  •   florsocker att pudra på kakan vid servering
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
  4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
  5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
  6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr

Leilas Italienska ostkaka

av Leila Lindholm
  •  1h
  •  10 ingr

Mazarintårta

av Birgitta Rasmusson
  •  8 ingr

Mazarintårta

av Anders Levén
  •  15 ingr

Mazarintårta

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  11 ingr
  •  15 ingr

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
  •  1h
  •  10 ingr