Foto: tv4
Spela video

Leilas chokladcheesecake


ca 7-10

Leilas recept på chocolate swirl cheesecake gjord på digestivebotten, färskost och kesella med fint mönster av mörk choklad. Ger 7-10 bitar cheesecake.

Se fler recept från Leila bakar i Frankrike

Cheesecakebotten

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Fyllning

  • 600 g philadephiaost
  • 2.5 dl kesella, 10 %
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 st ägg, ekologiska
  • 1 dl vispgrädde

Chocolate swirl

  • 150 g mörk choklad, av bra kvalitet, 60 %
  • 3 msk espresso
  1. Leilas chokladcheesecake
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (höj temperaturen med 20-25 grader om du inte har varmluftsugn).
  2. Krossa digestivekex fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
  3. Smält smör och blanda med kexsmulorna.
  4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
  6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
  7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
  9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
  10. Bryt mörk choklad i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffe.
  11. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varma chokladen i den ena smeten.
  12. Varva smeterna om varandra över kexbotten. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
  13. Grädda din chokladcheesecake i cirka 1,5 timme tills den stannat helt.
  14. Låt svalna och servera chokladcheesecaken ljummen eller kylskåpskall.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  23 ingr
  •  2 h
  •  19 ingr
  •  13 ingr

Chocolate brownie

av Allysa Torey, Anette Rosvall
  •  16 ingr
  •  1 h + 8 h i kyl
  •  14 ingr