Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leilas chocolate cupcakes


ca 12 cupcakes

Baka Leilas underbara chocolate cupcakes med chokladfrosting! En sats av detta recept ger ca 12 cupcakes.

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Chocolate cupcakes

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 st nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao av god kvalitet
  • 100 g Phiadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  •   Strössel eller blommor till garnering
  1. Chocolate cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Chokladfrosting
    Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
  9. Rör sist ner kaffe.
  10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

Annons:

  •  20 ingr
  •  15 ingr
  •  18 ingr

Leilas hi-hat cupcakes

av Leila Lindholm
  •  17 ingr
  •  13 ingr

Banana chocolate muffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  41 ingr