Foto: Fredrik Sandin Carlson

Leilas banankaka


40 min

Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.

Leilas banankaka

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g mjukt smör
  • 3 st mogna bananer
  • 2 st ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 50 g valnötter
  •   smör och ströbröd till formen
  1. Leilas banankaka
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
  6. Grädda Leilas banankaka mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.

Annons:

Liknande recept

Banankaka

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  16 ingr
  •  18 ingr

Leilas plommonroyale

av Leila Lindholm
  •  15 ingr

Banankaka med choklad

av Ulrika Davidsson
  •  15 ingr

Systrarna Eisenmans banankaka

av Lisa och Monica Eisenman
  •  15 ingr

Pepparkakscheesecake

av Lisa och Monica Eisenman
  •  15 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr