Leilas exotiska Gino

Leilas exotiska gino
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas exotiska Gino

8 ingredienser

En snabb efterrätt - Gino med banan, vit choklad, färska fikon och kokos. Servera med vaniljglass.

När man gör Gino är knepet att gratinera med ugnsluckan öppen för att inte frukten ska koka. Det går ganska snabbt, 1-3 minuter att gratinera frukten. Var på din vakt så att det inte bränns… /Leila

Se fler recept från

Leilas söta jul

Ingredienser

portioner
  • 6 färska fikon
  • 2 bananer
  • 250 g frysta hallon
  • 1 dl rörsocker (ekologiskt)
  • 2 dl riven kokos
  • 200 g vit bakchoklad
  • 6 cm färsk ingefära
  • 1 l Mjuk vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill (övervärme) 200 grader.
  2. Skär frukten i bitar och varva den i portionsformar eller i en stor gratängform.
  3. Blanda samman socker, kokos, fint riven ingefära och hackad vit choklad.
  4. Strö blandningen över frukten och gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.
  5. Servera efterrätten varm med en skopa mjuk vaniljglass.