Chokladpavlova, mini
Foto: TV4

Chokladpavlova, mini av
Leila bakar,  


10

Chokladpavlova är en galet god och fräsch marängbakelse (eller marängtårta) - känns speciellt härlig med massa bär på sommaren. Den är döpt efter prima ballerinan Anna Pavlova, som föddes i Ryssland i slutet på 1800-talet.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.13/5   Röster: 8 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
  3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
  4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
  5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
  6. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
  7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
  8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
  9. Strö bären över din chokladpavlova.
  •  7 ingr
  •  9 ingr
  •  7 ingr
  •  41 ingr
Enkel marängtårta

Enkel marängtårta

av Birgitta Rasmusson
  •  2 h
  •  9 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
Leilas banankaka

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
Leilas franska macarons

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
Leilas bounty cupcakes

Bounty cupcakes med kokos

av Leila Lindholm
  •  20 ingr