Foto: TV4

Chokladpavlova, mini


10

Chokladpavlova är en galet god och fräsch marängbakelse (eller marängtårta) - känns speciellt härlig med massa bär på sommaren. Den är döpt efter prima ballerinan Anna Pavlova, som föddes i Ryssland i slutet på 1800-talet.

  • 7 st ekologiska äggvitor
  • 5.25 dl strösocker
  • 0.5 st citron, saften
  • 3 msk kakao av god kvalitet
  • 50 g mandelspån

Topping

  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt 10 %
  • 3 msk florsocker
  • 1 l färska bär
  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
  3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
  4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
  5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
  6. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
  7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
  8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
  9. Strö bären över din chokladpavlova.

Annons:

Pavlova

av Melker Andersson
  •  2h 35 min
  •  8 ingr

Ångkokt gösfilé

av Fredrik Eriksson
  •  40 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  7 ingr

Aviation

av Björn Frantzén, Daniel Lindeberg
  •  5 ingr

Klassisk pavlova

av Emelie Holm
  •  8 ingr

Pavlova från Nya Zeeland

av Birgitta och Bo - Stockholm
  •  8 ingr
  •  2 h
  •  12 ingr