Foto: Fredrik Sandin Carlson

Muffins och cupcakes


20 min

Muffins och cupcakes, Leilas recept

  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk 3%
  • 1 st citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  1. Grundrecept på muffins och cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Fyll dina muffins med valfri fyllning, se tipsrutan!
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dina muffins är är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
  8. Toppa dina muffins med frosting om du vill göra cupcakes, se recept på frosting i tipsrutan.

Annons:

Liknande recept

Naked cake

av Sandra Boart
  •  14 ingr

Leilas dumlemuffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  10 ingr

Pumpacupcakes

av Emelie Holm
  •  16 ingr

Leilas blåbärsmuffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr

Banana chocolate muffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  12 ingr
  •  19 ingr