Foto: TV4

Saftig sockerkaka, Leilas grundrecept


1 sockerkaka

Baka en riktigt saftig sockerkaka med Leilas recept. Gör fantastiska tårtbottnar och andra desserter med sockerkaka som grund!

Saftig sockerkaka

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st nypa salt
  •   skal av 1 citron
  •   smör och ströbröd till formen
  1. Saftig sockerkaka
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.
  5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  6. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
  7. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Sockerkaka grundrecept

av Leila Lindholm
  •  9 ingr

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
  •  8 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr

Dubbel sockerkaka med choklad

av Elisabeth Johansson
  •  15 ingr
  •  12 ingr

Leilas dumlemuffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  10 ingr

Drottningkaka

av Monika Ahlberg
  •  45 min
  •  9 ingr