Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Spela video

Leilas rabarbersaft


1h 25 min

En god rabarbersaft är det perfekta sättet att enkelt ta tillvara på rabarbern. Smakar mums till fikat!

Receptet ger cirka 3 liter rabarbersaft.

Spädes efter smak, cirka 1x1.

  • 1 kg rabarber
  • 1.5 l vatten
  • 4.5 dl strösocker
  • 1 st citron, saften
  1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
  2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
  3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Annons:

Kokt äppelsaft med kanel

av Elisabeth Johansson
  •  5 ingr
  •  6 ingr

Krusbärschutney

av Monika Ahlberg
  •  6 ingr