Leilas kärleksmums
Foto: Tv4

Leilas kärleksmums av
Leila bakar,  


30 min

Kärleksmums, en älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos - kallas även för snoddas eller mockarutor. Baka kärleksmums i långpanna och skär i stora rutor.

Leila bakar »

  1. Leilas kärleksmums
    Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
  8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
  9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
  10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  11. Strö över kokos och skär i rutor. Njut av dina nybakade kärleksmums!