Leilas banankaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Spela video

Leilas banankaka av
Leila bakar,  


40 min 1 kaka

Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.58/5   Röster: 172 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Leilas banankaka
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
  6. Grädda Leilas banankaka mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.