Leilas banankaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Spela video

Leilas banankaka av
Leila bakar,  


40 min 1 kaka

Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.57/5   Röster: 28 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Leilas banankaka
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
  6. Grädda Leilas banankaka mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
  •  10 ingr
  •  11 ingr
Äppelkaka

Gammeldags äppelkaka

av Leila Lindholm
  •  14 ingr
Ekologisk Sockerkaka

Ekologisk Sockerkaka

av Mathias Dahlgren
  •  30 min
  •  9 ingr
Systrarna Eisenmans banankaka

Systrarna Eisenmans banankaka

av Lisa och Monica Eisenman
  •  15 ingr
Hur bakar man sockerkaka?

Hur bakar man sockerkaka?

av Caroline Ahlqvist
  •  45 min
  •  9 ingr
Morotskaka

Morotskaka

av Flickorna Lundgren
  •  16 ingr
Mammas kardemummakaka

Mammas kardemummakaka

av Malin Landqvist
  •  9 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
Leilas franska macarons

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
Leilas bounty cupcakes

Bounty cupcakes med kokos

av Leila Lindholm
  •  20 ingr
Leilas blåbärsmuffins

Leilas blåbärsmuffins

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  10 ingr