Jättegod sirapslimpa
Foto: TV4

Jättegod sirapslimpa av
Leila bakar,  


Tack för din röst

Det här är Leilas jättegoda limpa med sirap. Enkel att göra, god att äta.

Degen ska vara väldigt mjuk och följsam. Har man för mycket mjöl i jäser den inte ordentligt. När degen fått tillräckligt med mjöl känns den mjuk som en bebismage. Är den som modellera har man haft i för mycket mjöl. /Leila

  1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
  3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
  4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

Leilas filmjölkslimpa

av Leila Lindholm
  •  1h
  •  16 ingr

Chokladbaguette

av Leila Lindholm
  •  13 ingr
  •  1h 20 min
  •  10 ingr

Dinkelbullar

av Leila Lindholm
  •  2h 25 min
  •  15 ingr

Stompa (Stekpannebröd)

av Leila Lindholm
  •  7 ingr

En god brödkorg

av Leila Lindholm
  •  8 ingr

Pain d'épices

av Sébastien Boudet
  •  14 ingr

Hårt tunnbröd

av Alexandra Zazzi
  •  6 ingr

Surdegsbröd med yoghurt

av Sébastien Boudet
  •  2 dygn
  •  6 ingr

Honungsfrallor

av Martin Johansson
  •  9 h
  •  6 ingr

Nattjästa baguetter

av Martin Johansson
  •  10 h
  •  4 ingr
  •  10 h
  •  8 ingr

Knäckebröd

av Johan Sörberg
  •  9 ingr
  •  2,5 h + natt
  •  12 ingr