Enkel focaccia, Leilas recept
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Enkel focaccia, Leilas recept av
Leila bakar,  


1h 35 min

Focaccia - italienskt bröd med olivolja. Här är Leilas recept på focaccia med olika goda smaksättningar.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.39/5   Röster: 23 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Focaccia, grundrecept
    Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
  9. Focaccia med körsbärstomater och basilika
    Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen.
  10. Rosmarinfocaccia
    Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Krossa hela kvistar med rosmarin i mortel. Tillsätt lite olivolja och gnugga rund rosmarin och olja i morteln. Sätt fingrarna i degen så att det en formas massa hål, ringla över rosmarinoljan och strö över flingsalt.
  11. Oliv- och fänkålsfocaccia
    Kärna ur och hacka oliverna fint och krossa fänkålen i en mortel och strö över den färdigjästa degen på plåt. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål och så att oliverna och fänkålen trycks ner i degen, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  12. Rödlöksfocaccia
    Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Skala och skiva löken i tunna skivor. Strö lökskivorna över den färdigjästa degen på plåt. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål och så att löken trycks ner i degen, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  •  12 ingr
Supergod baguette

Supergod baguette

av Leila Lindholm
  •  7h 35 min
  •  11 ingr
Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa

av Leila Lindholm
  •  1h
  •  16 ingr
  •  1h 20 min
  •  10 ingr
Tortanto

Tortanto

av Leila Lindholm
  •  1h 40 min
  •  11 ingr
Dinkelbullar

Dinkelbullar

av Leila Lindholm
  •  2h 25 min
  •  15 ingr
Banoffee pie

Banoffee pie

av Leila Lindholm
  •  9 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
Leilas banankaka

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
Leilas franska macarons

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
Leilas bounty cupcakes

Bounty cupcakes med kokos

av Leila Lindholm
  •  20 ingr