Budapestbakelse med mandel och färska bigarråer
Foto: TV4

Budapestbakelse med mandel och färska bigarråer av
Leila bakar,  


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget.
  3. Hacka hälften av mandeln grovt.
  4. Mal resten i en mandelkvarn eller hacka den mycket fint.
  5. Vänd ner all mald och hackad mandel i marängen tillsammans med maizena och florsocker.
  6. Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper, så att en rektangulär botten bildas.
  7. Strö över mandelspånen över marängbottnen.
  8. Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Låt svalna.
  10. Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper.
  11. Vispa grädden fluffigt
  12. Blanda i vaniljstångens urskrapade frön i grädden.
  13. Bred ut grädden över bottnen.
  14. Strö urkärnade bigarråer över grädden. Spara några hela till garnering.
  15. Rulla ihop med vispad grädde och bigarråer. Ta hjälp av bakplåtspappret när du rullar.
  16. Lägg rullen med skarven neråt
  17. Pudra med florsocker.
  18. Skär i skivor till bakelser och dekorera.
Körsbärsclafouti

Körsbärsclafouti

av Leila Lindholm
  •  12 ingr
  •  7 ingr
Mandelkräm

Mandelkräm

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
Chokladpavlova, mini

Chokladpavlova, mini

av Leila Lindholm
  •  9 ingr

Melontapas

av Leila Lindholm
  •  4 ingr

Melonsallad

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  12 ingr
Leilas banankaka

Leilas banankaka

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  11 ingr
Leilas franska macarons

Leilas franska macarons

av Leila Lindholm
  •  23 ingr
Leilas bounty cupcakes

Bounty cupcakes med kokos

av Leila Lindholm
  •  20 ingr