Belgiska våfflor
Foto: TV4
Spela video

Belgiska våfflor av
Leila bakar,  


4

Belgiska våfflor passar perfekt när du ska laga brunch! Servera gärna belgiska våfflor tillsammans med bär, florsocker, grädde eller lite mjuk vaniljglass. /Leila Lindholm

Detta recept ger 4 stora belgiska våfflor.

De här underbara våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel, där de säljs av gatuförsäljare. Där serveras de oftast pudrade med florsocker och ibland med chokladsås och vispad grädde. Belgiska våfflorn är stora, tjocka och rektangulära och gräddas i ett belgiskt våffeljärn.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.65/5   Röster: 23 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Leilas belgiska våfflor
    Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
  2. Smält smöret.
  3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
  4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät våffelsmet.
  6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke.
  7. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i cirka 20 minuter.
  8. Värm våffeljärnet.
  9. Pensla det med smält smör och grädda dina belgiska våfflor i 3–5 minuter.