Belgiska jordgubbsvåfflor

koket.se
Belgiska jordgubbsvåfflor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Belgiska jordgubbsvåfflor

2 ingredienser

Jag tycker att de passar perfekt till brunchen och serverar dem gärna tillsammans med frukt och bär, florsocker, grädde eller lite mjuk vaniljglass. /Leila Lindholm

Receptet ger 4 stora våfflor.

Här hittar du Leilas grundreceptet på Belgiska våfflor.

De här underbara våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel, där de säljs av gatuförsäljare. Där serveras de oftast pudrade med florsocker och ibland med chokladsås och vispad grädde. Våfflorna är stora, tjocka och rektangulära och gräddas i ett belgiskt våffeljärn.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 sats belgisk våffelsmet (se grundrecept)
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • smör, smält, till gräddning

Gör så här

  1. Gör våffelsmeten enligt grundreceptet.
  2. Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem i smeten.
  3. Värm våffeljärnet.
  4. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.