Löksoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Löksoppa
av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4

En klassisk förrätt med franska anor.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4.2/5   Röster: 5 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken tillsammans med potatis i olja och smör.
  3. Tillsätt vinet och socker. Lägg i buljongfonden (buljongtärningen plus den mängd vatten som står på buljongförpackningen) och tillsätt lagerblad. Låt puttra tills allt är mjukt. Smaka av med salt, peppar och timjan.
  4. Häll upp soppan i fyra skålar. Lägg i bröd och täck med massor av ost.
  5. Gratinera soppan några minuter i den övre delen av ugnen på 200 grader, tills osten är frasig och gyllenbrun.
  6. Garnera med lite timjan och eventuellt lagerblad. Servera genast.