Löksoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Löksoppa
av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4 Tack för din röst

En klassisk förrätt med franska anor.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken tillsammans med potatis i olja och smör.
  3. Tillsätt vinet och socker. Lägg i buljongfonden (buljongtärningen plus den mängd vatten som står på buljongförpackningen) och tillsätt lagerblad. Låt puttra tills allt är mjukt. Smaka av med salt, peppar och timjan.
  4. Häll upp soppan i fyra skålar. Lägg i bröd och täck med massor av ost.
  5. Gratinera soppan några minuter i den övre delen av ugnen på 200 grader, tills osten är frasig och gyllenbrun.
  6. Garnera med lite timjan och eventuellt lagerblad. Servera genast.
  •  12 ingr
  •  9 ingr

Löksoppa med ostpastej

av Julia Hortlundh och Mimi Oskarsson
  •  15 ingr
  •  2h
  •  17 ingr
  •  9 ingr

Ottos löksoppa

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Mormors rårakor

av Christina Estemar Banks
  •  6 ingr

Krämig pumpasoppa

av Elisa - Gran Canaria
  •  45 min
  •  8 ingr

Gittans kanariska gazpacho

av Birgitta - Gran Canaria
  •  20 min + 2 h
  •  18 ingr
  •  15 min
  •  6 ingr

Ugnsrostad potatis

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  6 ingr
  •  16 ingr

Rostade rotfrukter

av Jens Sjögren Sebastian Hedin
  •  1h
  •  7 ingr