Löksoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Löksoppa
av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4

En klassisk förrätt med franska anor.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken tillsammans med potatis i olja och smör.
  3. Tillsätt vinet och socker. Lägg i buljongfonden (buljongtärningen plus den mängd vatten som står på buljongförpackningen) och tillsätt lagerblad. Låt puttra tills allt är mjukt. Smaka av med salt, peppar och timjan.
  4. Häll upp soppan i fyra skålar. Lägg i bröd och täck med massor av ost.
  5. Gratinera soppan några minuter i den övre delen av ugnen på 200 grader, tills osten är frasig och gyllenbrun.
  6. Garnera med lite timjan och eventuellt lagerblad. Servera genast.
  •  12 ingr
  •  9 ingr
Löksoppa med ostpastej

Löksoppa med ostpastej

av Julia Hortlundh och Mimi Oskarsson
  •  15 ingr
  •  9 ingr
  •  2h
  •  17 ingr
Ottos löksoppa

Ottos löksoppa

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  9 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 m
  •  11 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr

Lutfisksallad

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  8 ingr

Klassisk lutfisk med krossade gröna ärtor

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  8 ingr