• 800 g surkål, på burk eller lösvikt
  • 1  gul lök, finhackad
  •   smör
  • 1 msk torkade enbär
  • 4  lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1  morot, i stavar
  •   kummin
  • 2 dl vitt vin
  •   Salt, peppar och lite socker
  • 1 hel fläsklägg, kokt med salt och lagerblad
  • 4 skivor kassler
  • 2  wienerkorvar
  • 4  tjocka skivor varmrökt fläsk
  • 4 skivor kokt, rimmat sidfläsk
  • 2  blodkorvar
  • 2  tyska korvar
  • 2  rårivna potatisar
  •   dijonsenap
  • 4  stora kokta potatisar
  1. Svetta löken i lite smör i en kastrull. Lägg i alla kryddor och surkålen. Slå på vinet, salta, peppra och sockra. Blanda om och låt sjuda 1 timme under lock. Mot slutet – tillsätt den rivna potatisen. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fläsklägg, kassler, wienerkorvar, varmrökt fläsk och sidfläsk ovanpå surkålen i grytan och låt det bli varmt.
  3. Stek övriga korvar i smör och olja.
  4. Arrangera surkålen på stort fat med köttet runt om. Servera rykande hett med dijonsenap (gärna ett par olika sorters senap) och kokt potatis.

Annons:

Liknande recept

Kött med surkål

av recept.nu
  •  15 ingr

Choucroute garni

av Johan Jureskog
  •  15 ingr
  •  13 ingr

Ärtsoppa extra allt

av Jens Linder
  •  17 ingr

Rundbiff

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  10 ingr
  •  13 ingr