• 800 g surkål, på burk eller lösvikt
  • 1  gul lök, finhackad
  •   smör
  • 1 msk torkade enbär
  • 4  lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1  morot, i stavar
  •   kummin
  • 2 dl vitt vin
  •   Salt, peppar och lite socker
  • 1 hel fläsklägg, kokt med salt och lagerblad
  • 4 skivor kassler
  • 2  wienerkorvar
  • 4  tjocka skivor varmrökt fläsk
  • 4 skivor kokt, rimmat sidfläsk
  • 2  blodkorvar
  • 2  tyska korvar
  • 2  rårivna potatisar
  •   dijonsenap
  • 4  stora kokta potatisar
  1. Svetta löken i lite smör i en kastrull. Lägg i alla kryddor och surkålen. Slå på vinet, salta, peppra och sockra. Blanda om och låt sjuda 1 timme under lock. Mot slutet – tillsätt den rivna potatisen. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fläsklägg, kassler, wienerkorvar, varmrökt fläsk och sidfläsk ovanpå surkålen i grytan och låt det bli varmt.
  3. Stek övriga korvar i smör och olja.
  4. Arrangera surkålen på stort fat med köttet runt om. Servera rykande hett med dijonsenap (gärna ett par olika sorters senap) och kokt potatis.

Kött med surkål

av recept.nu
  •  15 ingr

Ärtsoppa extra allt

av Jens Linder
  •  17 ingr

Rundbiff

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  13 ingr

Bigos

av Ulrica Millqvist
  •  16 ingr