Surkål med tillbehör av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Svetta löken i lite smör i en kastrull. Lägg i alla kryddor och surkålen. Slå på vinet, salta, peppra och sockra. Blanda om och låt sjuda 1 timme under lock. Mot slutet – tillsätt den rivna potatisen. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fläsklägg, kassler, wienerkorvar, varmrökt fläsk och sidfläsk ovanpå surkålen i grytan och låt det bli varmt.
  3. Stek övriga korvar i smör och olja.
  4. Arrangera surkålen på stort fat med köttet runt om. Servera rykande hett med dijonsenap (gärna ett par olika sorters senap) och kokt potatis.
Kött med surkål

Kött med surkål

av recept.nu
  •  15 ingr
  •  1,5 h
  •  40 ingr
  •  20 ingr
  •  33 ingr
Vegansk mix

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr
Leif Mannerströms kroppkakor

Leif Mannerströms kroppkakor

av Leif Mannerström
  •  12 ingr
Löksoppa

Löksoppa

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  20 min
  •  14 ingr

Lutfisksallad

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  8 ingr

Klassisk lutfisk med krossade gröna ärtor

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  8 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr