Foto: Tomas Yeh/Prisma Bokförlag

Leif Mannerströms hummersoppa


4

- Den här hummersoppan är själva kungen av soppor! säger Leif Mannerström. Detta är en av de mest populära rätterna på hans restaurang. Hans hetaste tips är att slösa på cognacen, då får soppan extra sting, avslöjar Mannerström.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 2 st små glaskokta humrar
  •   Soppa
  • 1 l buljong på hummerskal
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 4 cl cognac
  • 2 cl Madeira
  • 1 tsk maizena, utrört med 2 tsk vatten
  •   salt
  •   peppar

Garnering

  • 4 st hyvlade tryffelskivor
  •   krasse
  1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
  2. Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
  5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
  6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.

Annons:

Hummersoppa

av Christian Hellberg
  •  23 ingr

Hummersoppa

av Torbjörn - Karlskrona
  •  18 ingr
  •  34 ingr

Krämig hummersoppa

av Stefan Jonsson
  •  45 min
  •  12 ingr

Krämig hummersoppa

av Lottie - Malmö
  •  55 min
  •  19 ingr
  •  11 ingr

Hummersoppa

av Anders Levén
  •  9 ingr

Hummersoppa

av Gustav Trägårdh
  •  13 ingr