Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pannbiff med lök


50 min4

Klassiska, saftiga pannbiffar med smörstekt lök.

  • 300 g nötfärs
  • 300 g blandfärs
  • 2 st medelstora gula lökar
  •   smör och olja till stekning
  • 3 st kokta potatisar
  • 0,5 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc. Kalvfond
  • 1 msk kikkoman soja
  •   salt
  •   peppar
  • 2 st stora gula lökar
  •   smör till stekning
  •   en nypa socker
  •   stekt eller kokt potatis till servering
  •   pressgurka eller asiagurka till servering
  •   skysås till servering
  1. Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna och hacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
  2. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
  3. Blanda smeten med fräsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
  4. Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
  5. Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida.
  6. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.

Annons:

Liknande recept

  •  30 min
  •  19 ingr
  •  12 ingr
  •  14 ingr
  •  7 ingr
  •  15 ingr

Kåldolmar

av Leif Mannerström
  •  21 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr

Pannbiff med lök

av Anders Levén
  •  16 ingr