Sparris med lufttorkad skinka

Leif Mannerström 2018

Sparris med lufttorkad skinka

10 ingredienser

Leifs recept på sparris med lufttorkad skinka och brynt hasselnötssmör är beräknat till 4-6 portioner.

Se fler recept från Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 8 skivor lufttorkad skinka

Inkokt sparris

  • 12 sparris
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 citron i skivor

Hasselnötssmör

  • 250 g smör, brynt
  • 0,5 dl soja
  • 2 dl hasselnötter, hackade rostade

Gör så här

  1. Koka upp lagen ta upp citronskivorna.
  2. Sjud sparrisen 3-4 minuter tills den mjuknat.

Hasselnötssmör

  1. Blanda alla ingredienser och häll över sparrisen.