Leif Mannerströms riktiga räksmörgås


4

Alla älskar räksmörgås. Det borde finnas en förening som heter Räksmörgåsens vänner, och där skulle jag naturligtvis vara med. Men tänk så många konstigheter som serveras under detta namn varje dag i vårt avlånga land. Nej, det ska vara på riktigt! En räksmörgås ska inte serveras på formbröd, det ska vara på ett gott vitt bröd. Och enbart med majonäs och Rhode Island-sås, inget smör på brödet. En riktig räksmörgås är mat för gudar, och vi vanliga dödliga får en smak av himmelriket!

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 1 kg pinfärska räkor med skal
  • 4 msk majonnäs
  • 4 skivor valfritt bröd
  • 4 st citronklyftor
  • 4 st skivade rädisor
  • 8 st lättkokta och delade färska gröna sparrisar
  •   8-12 salladsblad
  •   dillvippor
  •   ev Rhode Island-sås till servering
  1. Skala räkorna.
  2. Bre majonäs på brödskivorna (uteslut smör).
  3. Lägg på rikligt med pillade räkor.
  4. Garnera med citronklyftor, rädisor, sparris, sallad och dill.
  5. Servera eventuellt med Rhode Island-sås.

Annons:

Liknande recept

  •  16 ingr
  •  15 ingr
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  19 ingr
  •  10 ingr