Foto: TV4
Spela video

Rödvinssås


4

Se hur Leif Mannerström lagar sin rödvinssås steg för steg. Det finns inte mycket som slår en saftig bit kött med en god rödvinssås till!

Rödvinssås

  • 3 dl hemlagad kalvfond
  • 3 dl rödvin
  • 2 st hackade schalottenlökar
  • 1 st lagerblad
  • 1 kvist timjan
  •   salt
  •   peppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk smör
  1. Rödvinssås
    Häll upp rödvin och tillsätt schalottenlök, lagerblad, timjan och peppar.
  2. Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna, då tillsätter du hemmagjord kalvfond och låter såsen koka ihop ytterligare. (Obs! koncentrerad fond på flaska kan användas om du späder den enligt anvisningarna på förpackningen till 3 dl buljong.)
  3. Smaka av! Om syran i din rödvinssås behöver höjas så tillsätt en liten skvätt vinäger. När rödvinssåsen fått rätt smak och tjocklek monterar du ihop den med några klickar smör, och silar av den.
  4. Servera rödvinssås till en god bit kött och hasselbackpotatis. Gott!

Annons:

Liknande recept

Anders rödvinssås

av Anders Östblom
  •  45 min
  •  9 ingr
  •  1 h
  •  9 ingr

Kalvbuljong

av recept.nu
  •  13 ingr

Rödvinssås

av Leila Lindholm
  •  25 min
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Rödvinssås

av Gert Klötzke
  •  13 ingr

Gravy

av Jens Linder
  •  10 ingr

Rödvinssås

av Johan Hedberg
  •  8 ingr