Pot au feu på lax med senapskräm

Pot au feu på lax med senapskräm
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Pot au feu på lax med senapskräm

15 ingredienser

20 min

En härlig gryta med lax som serveras med en len senapskräm.

Ingredienser

portioner
  • 5 morötter, delade på längden (små späda)
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g babyspenat
  • 500 g laxfilé, i kuber
  • 1 l fiskbuljong
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • ev 0,25 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • malen svartpeppar

Senapskräm

  • 1 förp kvarg 10 %
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop senapskrämen. Låt stå i rumstemperatur medan du gör soppan.
  2. Koka upp buljongen med pepparkorn och lagerblad samt ev en nypa saffran.
  3. Lägg i grönsakerna förutom spenaten och koka dem knappt mjuka, ca 4-5 minuter.
  4. Lägg i laxen och låt den sjuda 3-5 minuter.
  5. Lägg till sist i spenaten och låt den mjukna en minut. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera genast med senapskräm och ett gott bröd och ost..