Möra biscotti med kardemumma

Möra biscotti med kardemumma
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Möra biscotti med kardemumma

9 ingredienser

1,5 h

Biscotti är urenkelt att baka. Använder du dessutom riktigt smör blir de extra möra. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Se fler recept från

Le parfait

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemummakärnor, hela, lätt stötta
  • 50 g sötmandel, skållad och hackad
  • ägg, uppvispat till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat. Det går bra i matberedare.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
  4. Rör samman de torra ingredienserna samt mandeln och blanda i till en smidig deg.
  5. Rulla degen till en boll och dela den i fyra delar.
  6. Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  8. Sänk värmen till 125 grader.
  9. Tag ut skorporna och låt svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar tvärsöver.
  10. Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 minuter.