Mandelkaka LCHF
Foto: Jenny Grimsgård

Mandelkaka LCHF av
LCHF för familjen,  


6 - 8

Glutenfri mandelkaka som bakas på mandelmjöl och fiberhusk och sötas med stevia. Recept ur boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken

LCHF för familjen


Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Mandelkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt i en bunke.
  3. Rör ner grädden.
  4. Vispa äggen och rör ner i smeten.
  5. Smaksätt med lite honung eller stevia.
  6. Smörj en ugnsform med smör och strö kokos i formen.
  7. Häll i smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  9. Låt svalna en stund innan du skär upp kakan.
  10. Servera ljummen med vispad grädde och drottningsylt.
  11. Drottningsylt
    Koka upp bären, låt sjuda i ett par minuter. Låt svalna.
  12. Söta med lite honung eller stevia om bären känns för sura.