Pigg start med LCHF och GI till frukost
Foto: Jenny Grimsgård

Glutenfri snabbfranska av
LCHF för familjen,  


6

Glutenfritt, snabblagat bröd med pumpakärnor. Servera med äggsmör. Recept från boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken

LCHF för familjen


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.78/5   Röster: 9 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Snabbfranska
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen på högsta effekt med en elvisp i 3– 4 minuter. Ju längre du vispar äggen desto fluffigare bullar.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet med hjälp av en slickepott.
  4. Tillsätt valfria kryddor som exempelvis örtkryddor, kummin eller fänkål. Blanda ordentligt, degen ska bli klibbig i konsistens som en gröt.
  5. Klicka ut till 6 bullar på ett bakplåtspapper.
  6. Jämna till och forma till jämna bullar med fuktade händer.
  7. Strö på pumpakärnor och tryck fast dem lite.
  8. Låt jäsa till den dubbla storleken. Grädda längst ner i ugnen i 17 –20 minuter, eller tills bullarna har fin färg.
  9. Äggsmör
    Mosa de varma äggen i smöret med en gaffel och låt svalna lite. Servera ljummet.