Pigg start med LCHF och GI till frukost
Foto: Jenny Grimsgård

Glutenfri snabbfranska av
LCHF för familjen,  


6 Tack för din röst

Glutenfritt, snabblagat bröd med pumpakärnor. Servera med äggsmör. Recept från boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken LCHF för familjen

  1. Snabbfranska
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen på högsta effekt med en elvisp i 3– 4 minuter. Ju längre du vispar äggen desto fluffigare bullar.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet med hjälp av en slickepott.
  4. Tillsätt valfria kryddor som exempelvis örtkryddor, kummin eller fänkål. Blanda ordentligt, degen ska bli klibbig i konsistens som en gröt.
  5. Klicka ut till 6 bullar på ett bakplåtspapper.
  6. Jämna till och forma till jämna bullar med fuktade händer.
  7. Strö på pumpakärnor och tryck fast dem lite.
  8. Låt jäsa till den dubbla storleken. Grädda längst ner i ugnen i 17 –20 minuter, eller tills bullarna har fin färg.
  9. Äggsmör
    Mosa de varma äggen i smöret med en gaffel och låt svalna lite. Servera ljummet.

Pizzamuffins

av Anna Hallén
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Mandelkaka LCHF

av Anna Hallén
  •  11 ingr
  •  9 ingr
  •  7 ingr

Glasnudlar carbonara

av Anna Hallén
  •  20 min
  •  8 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  7 ingr

Glutenfri gräddtårta LCHF

av Björn Ferry, Cathrine Schück
  •  8 ingr

Glutenfria kärleksmums LCHF

av Mariann Andersson
  •  14 ingr

Glutenfri kladdkaka LCHF

av Mariann Andersson
  •  8 ingr

LCHF Kladdkaka

av Anna Hallén
  •  10 ingr

Glutenfria pepparkakor

av Ulrika Davidsson
  •  9 ingr

Glutenfria chokladcupcakes

av Mariann Andersson
  •  14 ingr