Laxbiffar med syrlig gurksallad

koket.se
Laxbiffar med syrlig gurksallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Laxbiffar med syrlig gurksallad

16 ingredienser

30 m

Hemgjorda laxbiffar som toppas med fänkålsfrö. Servera med krämig gurksallad med citron och vitlök samt kokt potatis.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 ägg
  • salt
  • 0,5-1 dl grädde
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • sallad
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisa
  • 1 citron
  • 2 krukor dill
  • 1 silverlök
  • 2 dl gräddfil
  • olivolja
  • salt
  • potatis, till servering

Gör så här

  1. Dela laxen i mindre bitar. Lägg laxen i en matberedare med kniv. Blanda kort. Strö över salt och ägg. Blanda snabbt och häll i grädden och blanda igen. Smeten ska inte vara slät, den får gärna ha lite större bitar. Klicka ut biffarna med sked på ett fat.
  2. Mortla fänkålsfrön och strö dem över på ovansidan av biffarna. Förbered hit och gör sedan salladen.
  3. Skär löken tunt med mandolin och lägg i en stor skål. Dela rädisorna i klyftor, skär gurkan i bitar och hacka dillen. Lägg i skålen och riv över citronskal och vitlök. Klicka över gräddfil och vänd ner. Smaka av med salt och ringla över lite olivolja.
  4. Lägg biffarna med fänkålsfröna nedåt i stekpannan och stek biffarna i olivolja 1,5-2 minuter på varje sida tills de fått en fin gyllenbrun färg. Servera direkt med kokt potatis och salladen.