Laxsida med honung och chili
Foto: Anna Clarén

Laxsida med honung och chili av
Lax och kyckling,  


40 min 4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.37/5   Röster: 19 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Ugnsbakad lax
    Lägg laxsidan på ett bakplåtspapper och vik upp papperet så att det blir som en form som är något större än fisken. Lägg alltsammans på en plåt eller i en stor ugnsfast form.
  2. Ringla över honung, pressad citron, soja och olivolja.
  3. Hacka chilin fint och strö den ovanpå.
  4. Strö på salt och peppar.
  5. Ugnsbaka i 175 grader i ca 30 minuter. Strö på koriander.
  6. Gräddstuvad purjolök
    Ansa och skär purjolöken i fina skivor och fräs dem i margarin eller smör i en kastrull.
  7. Häll på grädden och låt alltsammans koka i några minuter så att purjolökssåsen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med t ex kokt potatis.
Ugnsbakad lax med sweet chili

Ugnsbakad lax med sweet chili

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  30 min
  •  8 ingr
Smillas laxfilé i ugn

Smillas laxfilé i ugn

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  30 min
  •  5 ingr
  •  12 ingr
Laxfiléer i vitvinssås

Laxfiléer i vitvinssås

av Angela - Söderhamn
  •  1 h
  •  14 ingr
  •  25 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr
  •  40 min
  •  22 ingr
  •  11 ingr

Tarte aux pommes

av Kristina Eriksson
  •  14 ingr
Kycklinggryta med coca-cola

Kycklinggryta med coca-cola

av Kristina Eriksson
  •  14 ingr