Lax och kål i sojamajonnäs

POPULÄRT
koket.se
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Lax och kål i sojamajonnäs

10 ingredienser

15 m

Krämig förrätt med sojamarinerad lax, kål, sojamajonnäs och rostad lök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g laxfilé
  • 4 dl kål, i mindre bitar (blandade kålsorter)
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl rostad lök
  • 1 dl färsk pepparrot, finriven
  • 1,5 dl majonnäs
  • 4 msk soja
  • 20 g färsk ingefära
  • mynta, till servering
  • färsk ingefära, till servering

Gör så här

  1. Skär laxen i skivor, häll på 2 msk soja och låt marinera några minuter.
  2. Blanda majonnäs med riven ingefära och 2 msk soja.
  3. Blanda kålen med sojamajonnäs, skivad lax och chili, smaka av med salt, toppa med riven pepparrot, rostad lök, mynta och ingefära.