Lättstuvade kantareller

Lättstuvade kantareller
Adam Thulin
Adam Thulin

Lättstuvade kantareller

11 ingredienser

20 m

Ta vara på skogens kantareller och gör lättstuvade kantareller med majs och dragon. Det är en riktig festlig rätt som passar perfekt till kräftskivan!

Ingredienser

portioner
  • 400 g kantareller (gula)
  • smör (till stekning)
  • salt
  • 2 burkar majs [280 g]
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk torkad dragon
  • 0,5 citron, saft och zest
  • svartpeppar
  • ev 1 kruka färsk dragon (till topping)

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna om de är smutsiga.
  2. Stek kantarellerna på medelhög temperatur i smör tills de är gyllene. Häll av kantarellerna på en tallrik och smaka av med salt.
  3. Fräs majsen i samma stekpanna tillsammans med finhackad vitlök och lök tills majsen precis får färg.
  4. Tillsätt sedan de stekta kantarellerna och fräs vidare i 3 minuter.
  5. Tillsätt grädden och den torkade dragonen, låt koka ihop så att grädden lägger sig runt kantarellerna och majsen.
  6. Tillsätt sedan citronen och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Toppa med plockad dragon och servera med några skivor rostat bröd!