Köttbullar, Pelle Johanssons recept
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Köttbullar, Pelle Johanssons recept av
Lättlagat,  


35 min 4

Hela världen gillar goda köttbullar och i Sverige vill vi ha köttbullarna som här, med kryddpeppar och nejlikor.

Épice riche är Tore Wretmans variant på den klassiska kryddblandningen fyra kryddor och innehåller muskot, vitpeppar, kryddpeppar, kryddnejlika

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Köttbullar
    Blötlägg ströbrödet i mjölken och grädden. Blanda övriga ingredienser till färsen i en annan bunke.
  2. Blanda ner det svällda ströbrödet i köttfärsen efter 10 minuter.
  3. Rulla till små köttbullar och stek i olja och smör.
  4. Potatspuré
    Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den med en purépress.
  5. Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med potatisen. Tillsätt eventuellt smör. Salta och peppra.
  6. Servera köttbullarna med potatispurén och lingonsylt.