Kycklingspett med garam masala och ingefära

Kyckling på spett
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Kycklingspett med garam masala och ingefära

Av: Maud Onnermark

Från: Lättlagad julmat och julgodis

9 ingredienser

Goda som tilltugg på glöggfesten, men de kan också serveras som middagsmat tillsammans med ris, mango chutney och matlagningsyoghurt. /Maud Onnermark

Ingredienser

portioner spett
  • 900 g kycklingfilé

Marinad

  • 3 msk olja
  • 3 msk honung
  • 3 msk citron, pressad
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 tsk salt

Tillbehör

  • mango chutney

Gör så här

  1. Dela varje filé i 4–6 avlånga bitar.
  2. Blötlägg grillpinnarna.
  3. Blanda olja, honung, citron, garam masala, ingefära och pressad vitlök.
  4. Blanda kycklingen med marinaden och låt gärna ligga några timmar.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Trä upp kycklingen på spetten.
  7. Salta runt om och stek mitt i ugnen, gärna på plåt med bakplåtspapper, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.