Tjo vad det var livat i holken i lördags

Tjo vad det var livat i holken i lördags
Foto: TV4

Tjo vad det var livat i holken i lördags

Av: Lars-Åke Wilhelmsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

23 ingredienser

45 min

Gratinerad kycklingfilé med mozzarella, fetaost, oliver, soltorkade tomater, vitlök och basilika. Serveras med pasta och vitlökscrème.

Lars-Åke bjöd även på
Trasigt fågelbo med havets guld
Mona-Lisas söta leende

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

marinad

  • 3-4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt (efter smak)
  • 3 krm svartpeppar

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • flingsalt
  • olja
  • 1 dl svarta oliver
  • 5-6 soltorkade tomater
  • 5 kvistar färsk basilika (med skaft)
  • 150 g fetaost
  • 250 g mozzarellaost
  • 2 klyftor vitlök

Sås

  • 3 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk majonnäs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung

Pasta

  • körsbärstomater
  • rucolasallad
  • basilika
  • pasta

Gör så här

Marinad

  1. Blanda hackade vitlöksklyftor, salt, peppar och rapsolja och marinera kycklingen i blandningen.

Kyckling

  1. Ugnstek kycklingen tills den är nästintill färdig, cirka 20-25 minuter.
  2. Skär upp och blanda övriga ingredienser i en bunke.
  3. Skär kycklingen, lägg i en form och häll över blandningen.
  4. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader tills det att osten blivit gyllenbrun, cirka 15-20 minuter.

Sås

  1. Blanda crème fraiche, 2 st pressade vitlöksklyftor, 1 msk honung, majonnäsen, salt och svartpeppar och vispa med elvisp.

Pasta

  1. Koka upp pastavatten med salt.
  2. Koka pastan al dente.
  3. Häll av vattnen och blanda ner ruccola, rostade pinjenötter och halverade coctailtomater.
  4. Lägg upp på allt på en tallrik och garnera med ett blad basilika.

Vintips från Lars-Åke
I Castei Ripasso art nr 22409