Trasigt fågelbo med havets guld

Trasigt fågelbo med havets guld
Foto: TV4

Trasigt fågelbo med havets guld

Av: Lars-Åke Wilhelmsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

30 min

Råraka med löjrom, vispad crème fraiche och rödlök

Vintips
6622 Jules Muller Riesling

Lars-Åke bjöd även på

Tjo vad det var livat i holken i lördags

Mona-Lisas söta leende

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tillbehör

  • 1 dl löjrom
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraîche
  • dill, till garnering

Råraka

  • 5 potatisar, medelstora mjöliga
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Råraka

  1. Riv potatisarna grovt.
  2. Värm upp två stekpannor.
  3. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen.
  4. Låt varje råraka steka i 1 msk smör, och 1 matsked olja så att det blir riktigt krispigt.
  5. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.

Tillbehör

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Häll upp crème fraichen i en skål.
  3. Vispa med elvisp så att den styvnar.
  4. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa och sen blir den hård igen.
  5. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula créme fraiche på och en klick rom.
  6. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.