Lammfärsbiffar med chèvre och rotfruktssallad

Lammfärsbiffar med chevre Scan
Foto: Köket.se

Lammfärsbiffar med chèvre och rotfruktssallad

17 ingredienser

40 min

Svenska lammfärsbiffar som fylls med chèvre och serveras med en rustik rotfruktssallad. Passar perfekt till både vardags och till helgen.

Så lyckas du med lammet!
Helgrillad lammstek Scan

Så lyckas du med lammet!

Här är allt du behöver veta - hur du väljer rätt kött i butik och hur du tillagar det på bästa sätt.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Lammfärsbiffar

  • 400 g Scan Lammfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1-2 msk sweet chilisås
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 100 g chèvreost, skivad i bitar
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Rotfrukter

  • 200 g rödbeta
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skala rotfrukterna och skär i jämnstora bitar. Lägg i en ugnsform och häll över olivolja och flingsalt. Ugnsrosta rotfrukterna i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Blanda alla ingredienserna till lammfärsbiffarna i en bunke. Forma små biffar av färsen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek biffarna så att de får en fin yta och lägg sedan över dem i en ugnsform. Låt biffarna gå klart i ugnen i ca 5-10 minuter, eller tills de är genomstekta.
  5. Blanda rotfrukterna med salladsmixen och servera rotfruktssalladen till lammfärsbiffarna.
TIPS!
Fler tips!
Scan Därför ska du välja svenskt kött

Fler tips!

Här kan du se mer om hur du kan göra skillnad genom att välja svenskt kött.

Läs mer

Att välja svenskt kött spelar roll!
Scan artikel högrev kossa

Att välja svenskt kött spelar roll!

Kolla på klippet för att lära dig mer om hur du kan göra stor skillnad genom att välja svenskt.

Läs mer