Dela lammköttet i lagom stora portionsbitar. Klipp stjälkarna av dillen, spara dem. Klipp resten av dillen. Koka upp köttet i lätt saltat vatten (så mycket att det täcker köttet). Spola av köttet med kallt vatten. Diska ur grytan.
Lägg köttet i grytan. Häll på nytt vatten. Tillsätt salt, peppar och dillstjälkarna. Låt det hela koka upp, skumma väl. Småkoka på svag värme tills köttet känns mört, ca 1 timme. Lägg över köttbitarna i en serveringsgryta och håll det varmt. Spar buljongen.
Dillsås: Fräs mjölet i matfettet på svag värme, utan att det tar färg. Tillsätt den silade buljongen. Koka i ca 5 minuter. Tillsätt grädden. Rör ihop socker och ättika och smaksätt såsen med detta. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs. Sjud såsen i några minuter. Tillsätt den hackade dillen och slå såsen över köttet.