Vill man laga som i Indien väljer man lammkött och låter det marinera ordentligt i en kryddblandning. Den här rätten går att förbereda i god tid. När dina gäster kommer är det bara att grilla!
Skär köttet i trecentimeterskuber. Blanda alla kryddor, saltet och oljan väl i en stor skål. Lägg i köttet och blanda med händerna så att marinaden kommer åt överallt. Låt köttet marinera minst 3 timmar eller över natten i kylskåp, vänd gärna några gånger. Sätt köttbitarna på spett. Hit kan rätten förberedas.
Lägg spetten i grill- eller stekpanna och grilla på hög värme, 6-7 minuter. Du kan annars grilla i 275° i ugnen ca 10 minuter, vänd dem några gånger. Tar du spetten direkt från kylen behöver de några minuter extra.
Servera spetten varma med sallad, naturell yoghurt och ris. Tips: Ta bort spetten, skär tärningarna i tre delar och lägg dem i pitabröd tillsammans med lök, tomater och grönsallad.