Labne med harissa

koket.se
Labne med harissa
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Labne med harissa

9 ingredienser

20 m

Tove Nilsson bjuder på krämig labne med harissa och dadlar.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk torkad chilifrukt (koreansk)
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk färsk koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 6 dadlar
  • salt

Gör så här

  1. Låt yoghurten rinna av i en sil med kaffefilter (eller i en silduk) i kylen i ca 6 timmar. Yoghurten ska bli riktigt tjock.
  2. Smaka av yoghurten med salt.
  3. Mixa olja, chili, kryddor, vitlök och vinäger till en finfördelad harissa/chilisås.
  4. Kärna ur och hacka dadlarna.
  5. Bred ut yoghurt på ett fat och toppa med harissa, dadlar och olivolja.