Kycklingwok med sjögräsnudlar

Kycklingwok med sjögräsnudlar
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Kycklingwok med sjögräsnudlar

15 ingredienser

15 m

Chiliwokad kyckling med krispiga grönsaker och sjögräsnudlar. Nyttig snabbmat när den är som allra bäst.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 morötter
  • 1 broccoli
  • 2 salladslökar
  • 200 g salladsärtor
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 msk ketjap manis

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på olja och 1 msk ketjap manis.
  2. Finhacka vitlök och chili och blanda ner med ingefära, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn kycklingen runt om ca 5 minuter.
  4. Skala och skiva morötter. Skär broccolin i buketter. Strimla salladslöken.
  5. Lägg ner alla grönsaker i stekpannan och låt steka med kycklingen.
  6. Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och häll på ketjap manis. Smaka av med salt och peppar.