Skär kycklingen i bitar och lägg i en matberedare (om du inte använder kycklingfärs). Mixa kycklingen tillsammans med örter, kryddor, salt och peppar. Mixa till en grov massa.
Lägg i äggulan. Håll maskinen igång medan du häller i grädden i en tunn stråle. Lägg massan i kylen i 30 minuter.
Panering
Forma små bollar av massan och rulla dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko.
Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera några åt gången oljan i ca 3-4 minuter, tills de är gyllene och klara. Lyft bort med en hålslev på hushållspapper eller galler.
Salsa
Kärna ur och skär päron och fikon i små tärningar.
Finhacka mynta. Riv skalet från en lime och pressa saften. Blanda päron och fikon med mynta och lime i en skål. Smaksätt med oljan och krydda med salt och peppar.
Servering
Servera kroketterna med salsan, yoghurt och finhackade mandlar.