Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas

koket.se
Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas

14 ingredienser

50 min

En lättlagad kycklinggryta med vitlök, chili, spenat och jordnötssmör. Grytan har sitt ursprung i Västafrika där den görs på kyckling med ben, här kortar Zeina ner tillagningstiden och gör den istället på kycklingfilé.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter (kan uteslutas)
  • 200 g färsk spenat (eller fryst)
  • 400 g krossade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl jordnötssmör, creamy
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • ca 1,5 dl vatten
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port kokt ris

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Stek löken i olja i en gryta tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, chili och kyckling. Stek tills kycklingen får färg.
  4. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, smulade buljongtärningar och blanda.
  5. Tillsätt kokhett vatten. Låt grytan puttra i 20 minuter.
  6. Vänd i spenaten och låt allt småkoka i ytterligare ca 15 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt ris.