En ganska het gryta med många spännande smaker. Den passar som varmrätt med kokt ris eller varför inte på en karibisk buffé? Receptet kan dubbleras, men var försiktig med den spanska pepparen.
Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skala och riv ingefäran. Skär citrongräset i mindre bitar. Dela pepparfrukten på längden, skär bort kärnorna och strimla fruktköttet. Fräs löken i oljan. Tillsätt ingefära, citrongräs och chili. Slå på buljongen.
Koka upp och tillsätt kycklingen. Låt sjuda i 10 minuter utan lock. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och skalet och tärna fruktköttet grovt. Skär gräslöken smått.
Lägg i ananas och gräslök och låt grytan koka upp. Krydda med salt och peppar och tillsätt sockerärterna, som bara behöver sjuda i grytan 1/2 minut.