Dressing: Hacka dill, persilja och dragon fint. Skär gräslöken smått. Rör ihop majonnäs, gräddfil och hackade örter. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med salt och peppar och blanda väl. Låt dressingen stå kallt ett tag före servering så att smakerna mognar.
Brödkrutonger: Skär av kanterna på brödet och tärna det. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek krutongerna runt om tills de är gyllengula och krispiga. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Ta upp krutongerna och lägg dem på hopvikt hushållspapper.
Värm ugnen till 225°. Panera kycklingfilén i mjölet och bryn den hastigt i smör. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Stek kycklingfilén färdig i 10 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 72°C. Svep in i aluminiumfolie till servering. Skär då i skivor.
Skär tomaterna i klyftor. Skala rödlöken och skär den i ringar. Riv sallatsbladen i mindre bitar. Fördela sallaten på fyra tallrikar. Lägg på lökringar, tomatklyftor och svarta oliver. Placera en kycklingfilé på varje tallrik och skeda dressingen över. Servera salladen genast överströdd med brödkrutonger.