En het rätt med inspiration från det indiska köket. Välj tillbehör efter smak och tillgång. Det roliga med den här rätten är att var och en smaksätter sin egen portion efter önskemål.
Börja med att förbereda de tillbehör du valt ut och lägg upp dem i separata skålar. Ställ åt sidan till servering. Koka riset.
Skala löken och potatisen och hacka dem grovt. Fräs löken mjuk i smör i en gryta tillsammans med curry, kajennpeppar och kanelstång, utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och slå på grönsaksbuljong och kokosmjölk så att det precis täcker. Salta lätt och lägg i potatisen, som ska koka sönder och reda såsen. Låt koka i ca 35 minuter, eller tills kycklingen känns mör.
Krydda eventuellt med mera salt och några droppar pressad citron. Curryn ska smaka starkt. Klicka i en matsked smör och servera med riset och tillbehören.