Kryddstekt biff med bönsallad och mynta

koket.se
Kryddstekt biff med bönsallad och mynta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kryddstekt biff med bönsallad och mynta

14 ingredienser

30 m

Stekt biff kryddade med korianderfrön och rökt paprika. Serveras med smörig bönsallad med mandel och mynta.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g färska bönor
  • 2 limefrukter, saft och skal av
  • 2 dl olivolja
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl mandelspån
  • 1 kruka mynta
  • salt
  • 50 g smör
  • 4 biffar (à 200 g)
  • 4 tsk stött korianderfrö
  • 4 tsk rökt paprikapulver
  • olja

Gör så här

  1. Ta ut alla bönorna ur skidan och koka dem i saltat vatten.
  2. Koka i 1,5 till 2 minuter och häll av bönorna och lägg ner i kallt vatten så de blir nedkylda snabbt.
  3. Blanda yoghurt med skal och saft från en limefrukt samt salt.
  4. När bönorna är kalla, plocka bort skalet och hacka chilin fint.
  5. Bryn smöret i en kastrull och tillsätt mandel. Blanda runt, ta bort från värmen och tillsätt skal och saft från en limefrukt. Låt det vila, vänta med att vända ner kokta bönor och mynta tills precis innan servering.
  6. Krydda biffarna med korianderfrön och paprikapulver samt salt på båda sidor och stek i en varm stekpanna med neutral olja. Steka ca två minuter på varje sida. Låt sedan vila minst tre minuter innan den skivas upp.
  7. Servera köttet tillsammans med bönorna och yoghurtsåsen.