Kryddigt marmeladfläsk

Kryddigt marmeladfläsk
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kryddigt marmeladfläsk

7 ingredienser

20 m

Marmelad är en fantastisk ingrediens! Den förstärker verkligen den här enkla rätten med sin syrliga, djupa och söta citrussmak. Receptet är riktigt enkelt och snabbt så du kan testa det redan ikväll! Varje portion innehåller 436 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 4.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 1 krm chiliflakes
  • 350 g fläsk, wokade strimlor
  • 5 msk apelsinmarmelad (apelsin- och ingefärsmarmelad)
  • 80-100 ml vatten
  • 200 g grönsallad, strimlad (vårgrönsaker eller baby grönkål)

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme och fräs vitlök och chiliflakes försiktigt i 5 minuter tills det är mjukt.
  2. Flytta löken åt sidan av pannan och öka värmen. Lägg i fläskstrimlorna och stek tills de fått färg överallt.
  3. Fortsätt rör om i löken så att den inte fastnar. Tillsätt marmeladen och 80–100 ml vatten och rör om för att skapa en sås, låt sjuda stadigt.
  4. Tillsätt grönsakerna, täck över och låt koka i 2–3 minuter tills grönsakerna vissnat och fläsket är mört och klibbigt.