Kryddiga revben

Kryddiga revben
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kryddiga revben

14 ingredienser

3 h

Ge årets julrevbenen extra smak av chili, ingefära och apelsin.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 chilifrukt
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk nymalen svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 2 lagerblad, krossade
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 4 msk soja
  • 1 msk katrinplommon, fint tärnade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Tärna lök och chili fint och fräs det i olja utan att det tar färg, låt svalna.
  2. Blanda samtliga ingredienser och gnid in kryddpastan på revbenspjällen.
  3. Baka i ugnen på 125 grader i ca 3 timmar Innertemperaturen ska vara 70-75 grader.
  4. Avsluta tillagningen med grilleffekt så blir revbenen krispiga. Det går även bra att skära upp revbenen och bryna dem med lite extra kryddpasta.